Bæredygtig bæredygtighed

Fokus på tidens trend om bæredygtighed - Juni 2023

Begrebet bæredygtighed dukker ofte op i forskellige sammenhænge. Mange virksomheder fokuserer i dag på bæredygtighed. Flere og flere lande har efterhånden fået sat klimaforandringer, bæredygtighed og den grønne omstilling højt på agendaen, men vi mener ikke, at en agenda er nok. Vi har nemlig sat handling bag ordene.

Cirkulær økonomi

Når først de danske virksomheder formår at kunne bevare materialer i et cirkulært kredsløb, står vi med morgendagens løsninger, som vil blive efterspurgt i hele verden, og formår vi at benytte ikke blot materialer, men større produktionsløsninger, er det et vindende parameter på flere planer. Rustfri stål er et nødvendigt materiale i Mejeri- Food & Pharma industrien. Det er dog desværre også et dyrt materiale, både som råmateriale og i forarbejdning. Heldigvis er rustfri stål FH Scandinox´s specialeområde.

En sund og bæredygtig forretning

Vi mener, at vi bør passe meget bedre på vores verden, herunder både på dens liv og ikke mindst på de begrænsede ressourcer. Det er derfor vigtigt, både at kunne tænke og handle bæredygtigt, såvel i nutiden som i fremtiden.

For mange virksomheder betragtes bæredygtighed som en ekstra udgift, da bæredygtighed, som oftest, også er dyrere end almindelige/tidligere løsninger, men det behøver ikke altid at være tilfældet. Vi mener, at bæredygtighed også kan være en sund forretning, både for verdens ressourcer og virksomheden. Vi kalder det sund fornuft!

For de fleste virksomheder hænger økonomien først sammen på længere sigt. Ved samarbejdet mellem FH Scandinox og kunder world-wide i forbindelse med formidling og genanvendelse af brugte tanke og procesudstyr, behøver man dog ikke at vente på resultatet. Her er det økonomiske og ikke mindst også ressourcemæssige aspekt en positiv bundlinje, sat i højsædet, allerede fra begyndelsen. FH Scandinox samarbejder nemlig med kunderne om formidling og genbrug af udstyr.

Vi kalder det re-use, og det giver god mening, når det netop handler om bæredygtighed. De færdigrenoverede produkter bliver videresolgt af FH Scandinox.

Modernisering og genbrug af udstyr

FH Scandinox har en mangeårig erfaring som international, førende leverandør af komplette procesanlæg og maskiner til fødevareindustrien. FH Scandinox mener, at miljøansvar og bæredygtighed er afgørende faktorer i både egen og for alle virksomheders langsigtede succes. Ved at fokusere områder af vores værdikæde på modernisering og genbrug af eksisterende udstyr, er FH Scandinox i stand til at bidrage med de bæredygtige mål om at kunne begrænse ressourceforbruget. FH Scandinox´s know-how og bevidste valg i produktporteføljen, hjælper kunder verden over med at opnå virksomheders bærdygtighedsmål. FH Scandinox har en stærk portefølje af hovedentrepriser på bl.a. mejerier og øvrige fødevarevirksomheder, i både ind og i udland, som eksempelvis Arlas` nye Innovationscenter i Århus, TINE Mejerier i Norge (Entreprise med salg og afvikling af 11 mejerier!) Kerry Foods i Irland og England samt samarbejde med Novo Nordisk.

Minimum nedetid, maksimal produktivitet

FH Scandinox har sat sig som mål at levere langsigtede, omkostningseffektive og bæredygtige løsninger, der hjælper kunder med både at overholde reglerne samt at øge sit output. Det primære mål er at levere procesudstyr af topkvalitet til den brede fødevareindustri, som favner bredt. FH Scandinox’ overordnede mål, for både nyt og renoveret udstyr, er at sikre kunderne en kontinuerlig og effektiv produktionsdrift og at arbejde ud fra mindsettet “Minimum downtime, maximum productivity”, som en garanti mod en uventet og dyr “nedetid” på produktionsudstyr.

Designet af produkterne er også med et stort fokus på de hygiejniske forhold for at imødekomme fødevareindustriens stadig stigende krav, hvilket betyder, at alle komponenter, som er i kontakt med produktet, let kan skilles ad og rengøres effektivt. CIP (Cleaning In Place) systemer er tilgængelige i FH Scandinox’ leveringsprogram. Alle materialer inden for fødevareproduktion er naturligvis ligeledes blevet fødevaregodkendt, og samtlige medarbejdere i forsyningskæden er uddannede og faglærte, med mange års erfaring i branchen. Inden forsendelsen sker, testes udstyret altid først, for at sikre 100% funktionalitet.

CO2 technologi – for margarine produktion

Den mangeårige erfaring i modernisering og optimering af udstyr er en stor fordel på markedet, når det handler om at fokusere på bæredygtig produktion, genbrug og lavt energiforbrug, og FH Scandinox vokser til stadighed. FH Scandinox har i dag 4 afdelinger i Danmark – samt datterselskaber i Norge og i Kina og med overtagelsen af 75% af Gerstenberg Services i Brøndby, i 2018, er Margarinebranchen tilføjet til kundelisten, som i dag er et solidt ben i virksomheden.

Med den seneste åbning af FH Scandinox’ eget topmoderne teknologicenter i Hoven, har kunderne mulighed for at kunne afprøve innovative produkter i pilotskala inden for blandings og køleteknologiregi, før en større investering i full-scale produktionslinier. F.eks. er chok-køling af margarineemulsion, drevet af CO2 en feature, der kan gøre en stor forskel for mange kunder, som er interesserede i energi og kvalitetsoptimerede løsninger. I dag er ca. halvdelen af virksomhedens omsætning fordelt på henholdsvis brugt udstyr og på egenproduktion, installation og idriftsættelse af fabriksnyt energivenligt procesudstyr.

 

Eks. På genanvendelse af brugt udstyr renoveret og ombygget af FH Scandinox:

 • Processing tanks
 • Storage tanks
 • Homogenizers
 • Separators
 • Packing and filling machines
 • Margarine processing equipment
 • Dairy & ice-cream processing equipment
 • Lobe rotary pumps
 • Mono pumps
 • Centrifugal pumps
 • Automatic valves

 

Relevante artikler fra Mejeritidende:

FH Scandinox rammer bæredygtig tidsånd

Menu